HomeAvloppsteknikVestelli Biorenare för BDT vatten

Vestelli Biorenare för BDT vatten

-

Vestelli är en finsk tillverkare av BDT lösningar med många års erfarenhet. De har flera tusen av sina produkter installerade i Finland och med åren har det blivit fler och fler installerade i Sverige, fram för allt i skärgården. Det är en robust produkt som är gjord för att klara det skandinaviska klimatet.

Vestelli har tagit fram flera produkter för att kunna erbjuda lösningar till små fritidshus utan disk och tvättmaskin till större anläggningar som tar emot BDT vatten från flera hushåll.

Den tekniska lösningen som Vestelli erbjuder är väldigt kompakt, man behöver ingen extra tank innan eller stor bädd efteråt, allt är inbyggt i samma enhet. Givetvis skall man inte leda renat vatten direkt ut i dike utan oftast kräver kommunerna ett diffust utsläpp om det renade vattnet skall ledas till et dike.
Luftpumpen och biomoduler är en väldigt effektiv lösning för att bryta ner organiskt material. Vestelli rekommenderar en slamtömning per år.

Vestellis biorenare har testats i Finland enligt de krav dom har där (i Sverige ligger vi lite efter när det gäller procedurer hur man testar BDT rening).
Vestelli har testat sina produkter enligt de nya standarden för BDT vatten, SVENSK STANDARD SS 825640:2020

Viktigt att tänka på, när Vestelli (som många andra tillverkare) anger reningskapaciteten är det den TOTALA reduktionen man pratar om (BDT+WC) och man räknar på att toaletten är kopplad till en sluten tank.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

LATEST POSTS

BDT avlopp för 90 kolonistugor

Vi på Mälardalens Mark och VA avslutar året med att lämna in ett avloppsansökan för 90 kolonistugor. Då det är ett kolonistugsområde och användningen är...

EcoFlush en snålspolande toalett från Wostman

Det svenska företaget Wostman tillverkar en unik porslinstoalett, EcoFlush som är snålspolande och urinseparerande. Detta är ett bra alternativ om man vill leda toalettvattnet till...

Separerad avloppslösning

Vi på Mälardalens Mark och VA fick en förfrågan via en av våra entreprenörer om ett avlopp till en permanentbostad.Inledningsvis var det ett område där...

Hur skall man tänka vid dimensioneringen av ett avlopp?

När man dimensionerar ett enskilt avlopp brukar man utgå från att avloppet skall klara fem personer per hushåll, ett litet gästhus räknas som ett halvt...

Most Popular